Faaliyet Alanlarımız

Strüktürel Silikonlu Alüminyum Stick Cephe Sistemi

Cephe sisteminde dıştan bakıldığında alüminyum profil görülmeyip, tümüyle cam görünümü oluşturulmaktadır. Camlar arasındaki fuganın genişlik ve derinlikleri mimari ve statik gerekliliklere+ bağlı olarak farklı ebatlarda çözülebilmektedir. İki cam arasındaki fugalarda silikon dolgu veya fitil fuga ile alternatifleri seçilebilir. İstenildiğinde, modüllerin içine kanat profili uygulaması yapılarak gizli kanat mekanizmaları yerleştirilebilir.
Strüktürel Silikonlu Alüminyum Stick Cephe Sistemi

Kasetli Strüktürel Silikon Alüminyum Stick Cephe Sistemi

Kasetli Strüktürel Silikonlu Alüminyum Stick cephe sisteminde; camlar, alüminyum profillerden oluşturulan kasetler üzerine, strüktürel silikon ile yapıştırılır.Fabrikada hazırlanmış camlı kasetler sahada hızlı montaj imkânı sağlar. Bu sistemle bina içerisinden cam montajı yapmak mümkündür. İki cam modül arasındaki fuganın genişlik ve derinlikleri mimari ve statik gerekliliklere bağlı olarak farklı ebatlarda çözülebilmektedir. Fugalarda silikon dolgu veya EPDM fitil alternatifleri seçilebilir. İstenildiği takdirde modüllerin içerisine, detay değiştirilmeksizin gizli kanat mekanizmaları yerleştirilebilir. Su tahliyesi ve havalandırma konuları sistem içerisinde çözülür ve test edilir. Hava, su geçirimsizlik ve rüzgâr dayanım testleri ilgili normlara göre yapılmış, uluslararası sertifikalarına sahiptir.
Kasetli Strüktürel Silikon Alüminyum Stick Cephe Sistemi

Yarı Kapaklı Alüminyum Stick Cephe Sistemleri

Cephe sistemi içerisinde sadece yatayda veya düşeyde kapak profili kullanılarak farklı etkiler elde etmek mümkündür. Görsel isteklere göre farklı kesit ve formda kapak profili kullanılabilir. Yarı kapaklı sistemler içerisinde de kanat uygulaması yapılması mümkündür.

Alüminyum Işıklık Sistemleri

Ana taşıyıcı çelik konstrüksiyon üzerine alüminyum profiller kullanılarak ikinci bir karkas oluşturulur. Bu karkasın içerisine uygun ölçülerdeki cam veya opak malzemeler adapte edilir. Geçilen açıklıklara bağlı olarak ana taşıyıcı çelik konstrüksiyon olmaksızın alüminyum profillerle de sistem çözümleri yapılabilmektedir. Işıklıklarda kar, rüzgâr ve hareketli yükler ilgili normlara ve yerel yönetmeliklere bağlı olarak hesaplanarak profil kesitleri boyutlandırılır. Yağmur suyu tahliyesi ve temizlik sistemi çözülmüş olmalıdır. Işıklık sistemleri içerisine duman tahliye veya havalandırma pencereleri açılabilir.
Alüminyum Işıklık Sistemleri

Alüminyum Doğrama Sistemleri

Yaşam alanlarında kullanılan sistemler olarak menteşeli pencere ve kapı doğramaları oldukça yaygındır. Bu sistemlerden beklenen özellikler başta ısı yalıtım ve hava-su sızdırmazlık performansı olmak üzere, dış ortam sesinin mekanda minimum seviyede hissedilmesi, ihtiyaç duyulan gün ışığının ortama alınması ve rahat çalışan bir kullanım sunabilmesi şeklinde sıralanabilir. Menteşeli sistemler kullanım seçenekleri açısından çok zengin olup içe ve dışa açılır kapı-pencere, çift-eksen, vasistas, pivot gibi standart kullanımların yanında gizli kanat pencere ve hemyüz kapı gibi estetik odaklı birçok ilave çözüme sahiptir.

  • Pencereler
  • Kapılar
  • Sürme Pencere ve Kapı
  • Katlanır Kapılar
Alüminyum Doğrama Sistemleri

Cephe Kaplamaları

Alüminyum Kompozit Panel Kaplamalar:

Binaların dış cephelerinde kullanılmak üzere geliştirilmiş “yangına dayanıklı” (tutuşmaz) özellikli alüminyum kompozit levha ile yapılan kaplama çeşididir. Standart üretim ölçülerinin yanı sıra isteğe bağlı özel ölçülerde, boyalı yüzeyi yüksek dayanımlı koruma filmi ile kaplanmış ürünler kullanılır. Solid, Metalik, Sparkling (simli), Doğal Taş ve Ahşap Desenli renk seçenekleri mevcuttur. Renkler standart olarak % 30 parlaklıktadır. Mimari tercihe göre % 30 ile % 80 arası parlaklıkta üretim mümkündür. Kompozit levha kaplama arkasına, duvar önüne, taşyünü ve buhar dengeleyici uygulaması ile ısı yalıtımı sağlanmaktadır. 2 veya 3 mm kesitli boyalı alüminyum levhalar ile kaplamalar yapmak da mümkündür.

Doğal Taş Kaplamalar:

Çeşitli nitelikte taş malzemelerin duvar önüne serilen taşyününden sonra kendi özel konstrüksiyonu üzerine montajı yapılır. Doğal ve yapay pek çok görünümde yüzeyler elde edilir.
Taş kaplamalar, günümüz mimarisinde yapıları dış etkenlerden koruması, yapı içi iklimi muhafaza etmesi, periyodik bakım istememesi, doğal, dayanıklı ve estetik olması sebebiyle yapı sektöründe kullanımı giderek artan bir yöntemdir.
Kullanıcılara avantajlar sunarken, renklerinin solmaması ve donma-çözünme etkilerine karşı dayanıklı olması, her türlü koşulda kullanılmasına olanak verir. Kültür taşları, doğal taşa göre hafiflik, satın alma ve uygulamada daha az maliyet, hızlı ve pratik uygulama, bakım maliyetinin olmaması gibi avantajlarıyla önemli bir cephe kaplama alternatifi haline gelmektedir.

Doğal Taş Kaplamalar
Kompakt Laminant Kaplamalar:

Kompakt Laminant, çift yüzü desen kâğıtlı, kendi kendini taşıyan, bir cok kraft kâğıdının üst üste gelmesi ve bu kâğıtlara yüksek basınç ve sıcaklık altında özel reçine emdirilmesiyle elde edilmiş, dış cephe şartlarına uyumlu özel kaplama panelleridir. Kompakt laminant kaplamaların dış yüzeyinde kullanılan desen kâğıtları ışığa, özellikle morötesi (UV) ışınlarına ve diğer dış cephe şartlarına karşı dayanıklılığı arttıran kimyasallarla zenginleştirilmiş olmalıdır. Soğuk cephe mantığında duvar önüne taşyünü ile birlikte uygulanır.

Kompakt Laminant Kaplamalar
Terra Cotta Cephe Kaplamaları:

Terracotta panelleri “çift cidarlı” ve “tek cidarlı” olmak üzere iki türde üretiliyor ve çift cidarlı terracottaların deprem sertifikası bulunuyor. Su emme, genleşme, donma dayanımı konularında ISO 10545 standartlarına uygundur. Terracotta paneller ve yapı cephelerine ankrajlarla tespit edilen taşıyıcı profiller, özel olarak imal edilmiş panel tutucuları ile asılıyor. Düşey derzlere g erektiğinde fuga profili yerleştirilerek cephe bütünlüğü sağlanıyor. Yatayda paneller arasında oluşan derz boşlukları cephenin arkasında doğal havalandırmaya olanak sağlıyor. Duvar ile paneller arasında oluşan boşluğa ısı yalıtım malzemesi konulabiliyor. Terracotta panellere montajdan sonra herhangi bir ek işlem yapılmıyor.

Terra Cotta Cephe Kaplamaları

Otomatik Yana Kayar ve Döner Kapı / Manuel Döner Kapı

Günümüzde kapılar, mekanlara Giriş-Çıkış sağlarken problem yaşamadan fonksiyonel, hızlı, estetik kolay açılıp kapanmalı, estetik, konforlu ve prestiji de bir arada sunmalıdır. Otomatik yana kayar kapıların tercih edilme sebeplerinden en önemlisi iklimlendirme özelliğidir; bu sayede otomatik kapılar kullanıldıkları her mekanda kışın ısı tasarrufu sağlamakta, yazın ise iç ortam havasını korumaktadır. Günümüzde kapılar, mekanlara Giriş-Çıkış sağlarken problem yaşamadan fonksiyonel, hızlı, estetik kolay açılıp kapanmalı, estetik, konforlu ve prestiji de bir arada sunmalıdır. Otomatik yana kayar kapıların tercih edilme sebeplerinden en önemlisi iklimlendirme özelliğidir; bu sayede otomatik kapılar kullanıldıkları her mekanda kışın ısı tasarrufu sağlamakta, yazın ise iç ortam havasını korumaktadır.
Otomatik Yana Kayar ve Döner Kapı / Manuel Döner Kapı

İç Bölmeler

Günümüzde modern ofislerin iç partisyonları alüminyum taşıyıcılı muhtelif tipte iç bölme sistemleri ile oluşturulmaktadır. Bu şekilde oluşturulmuş ofisler daha saydam bir çalışma ortamı sağlamakla birlikte mimari açıdan da önem kazanmaktadır.
İç Bölmeler